ғылым магистрі
Қызмет көрсету нарығының динамикалық тенденцияларына сәйкес мейрамхана және қонақ үй бизнесінің ғылыми мәселелері мен қолданбалы міндеттерін шешуге қабілеті жоғары санатты ғылыми-педагогикалық және басқарушы кадрларды дайындау.
Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі
7M11104
География және табиғатты пайдалану
ғылыми - педагогикалық бағыт
күндізгі
1400000 〒 (күндізгі, ғылыми - педагогикалық бағыт)
0 〒 (шетелдіктер, күндізгі, ғылыми - педагогикалық бағыт)
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: отандық қонақжайлылық индустриясында тиімді қолдану үшін әлемдік қонақ үй бизнесін дамытудың заманауи стратегияларын саралау қабілеттерін қалыптастыру.<br/> Зерделенеді: қонақжайлылықтың әлемдік индустриясын дамытудың теориялық негіздері, қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында бизнес-стратегияларды қалыптастырудың әлемдік тәжірибесі; қонақ үй практикасындағы табысты бизнестің әдістемелері; қонақжайлылық индустриясында стратегиялық менеджменттің табысты жобаларын енгізу тәсілдері.
3
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты: басқару психологиясының іргелі ұғымдарын зерделеу негізінде жоғары білікті мамандарды ғылыми даярлауды қамтамасыз ету, кәсіби қалыптасу процесінде басқару саласының маңызды аспектілерін теориялық түсіну және практикалық қолдану үшін алғышарттар жасау. Курс психикалық процестердің дамуы мен жұмыс істеу заңдылықтарын, тиімді өзара әрекеттесу және қақтығыстарды жеңу, өзін-өзі дамыту және өзін-өзі таныстыру негіздерін зерттеуге бағытталған.
3
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты: философия жайлы әлемді танудың ерекше формасы ретінде, оның негізгі бөлімдерін, проблемалары мен олардың болашақ кәсіби қызмет аясында зерттеу әдістері туралы тұтас жүйелі көзқарас қалыптастыру. Оқу курсы ғылыми-зерттеу жұмысының теориялық және әдіснамалық негізін қалыптастырады.
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты: Ғылыми-зерттеу қызметін ұйымдастырудың теориялық және әдістемелік негіздерін білу негізінде филология саласындағы ғылыми зерттеулерді жоспарлау және жүргізу қабілетін қалыптастыру. Оқу курсы болашақ маманның зерттеушілік мәдениетін қалыптастырады. Пән ғылыми зерттеулердің әдіснамасын, филологияда қолданылатын заманауи әдістерді зерттеуге бағытталған.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты: жоғары мектептің дидактикасы, білім беру теориясы мен менеджменті, оқытушылық қызметті талдау және өзін-өзі бағалау негізінде жоғары оқу орындары мен колледждерде педагогикалық қызметке қабілеттілікті қалыптастыру. Оқу курсы білім беру мен Болон процесінің даму тенденцияларын зерттеуге бағытталған. Курс оқытушылық және кураторлық шеберлікті, оқыту мен тәрбиелеудің әртүрлі стратегиялары мен әдістерін меңгеруге көмектеседі.
9
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: өнімді тұтынушыға тиімді жеткізу үшін қонақжайлықта сатудың қазіргі заманғы технологияларын басқару қабілетін қалыптастыру.<br/> Қонақ үй-мейрамхана қызметтерін сатудың қазіргі заманғы нысандары, сату техникасы мен әдістерінің мәні, маркетингтік құралдар, қонақ үй-мейрамхана қызметтерін қазіргі заманғы тұтынушының сатып алу тәртібі, клиенттің қарсылықтарын басқару, CRM-жүйелер (клиенттермен қарым-қатынасты басқаруды автоматтандыру және стандарттау) зерттелетін болады.)
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қонақжайлықтағы қолданбалы зерттеу әдістері Мақсаты: қонақжайлылық саласындағы зерттеулерді жоспарлау және орындау үшін қажетті білім мен дағдыларды қалыптастыру.<br/> Оқытылады: қазіргі бизнестегі зерттеулердің мәні, маңызы және рөлі; зерттеу жобасын жоспарлау;<br/> зерттеудің қолданбалы әдістерінің түрлері және оларды қолдану саласы; зерттеулер жүргізу және деректер жинау; сауалнама-сауалнама парағын құру технологиясы; пилоттық зерттеу; кейс-зерттеу.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: қонақжайлылық индустриясында қызметті ұйымдастыруда болжам жасау, бағалау, жоспарлау және тәуекелдерді басқарудың ғылыми негізделген әдістерін қолдану қабілетін дамыту.<br/> Пәнді оқу кезінде магистранттар келесі аспектілерді зерттейді: ықтимал тәуекелдерді анықтау мен бағалаудың теориялық негіздері; қонақжайлылықтағы тәуекелдерге әсер ететін объективті, субъективті, сыртқы және ішкі факторлар; тәуекелдерді жіктеудегі негізгі түсініктер, тәсілдер және мәселелер; тәуекелдерді анықтауға әдістемелік тәсілдер; тәуекелдерді басқару құралы, талдау, бағалау, болжау және тәуекелдерді басқару әдістері; қонақжайлылықтағы қауіпті азайту әдістері; тәуекелдерді азайту тәсілі ретінде сақтандыру мәселелері.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: қонақжайлылық саласында тұтынушылардың сұранысын болжау мен жоспарлаудың негізгі категорияларын, теориялық, әдістемелік және ұйымдастырушылық негіздерін пайдалану қабілетін қалыптастыру.<br/> Зерттелетін болады: қызмет көрсету саласында болжамдау мен жоспарлаудың ғылыми-әдістемелік негіздері; қызметтерге сұранысты болжау әдістерін талдау және оны қызмет көрсету саласында модельдеу; болжамдарды тексеру және жоспарлардың сапасын бағалау; болжам нәтижелерін бағалау критерийлері; болжау және жоспарлау әдістерінің сапасын бағалау; <br/> сұранысты жоспарлау мен болжау кезінде сараптамалық бағалау; статистикалық жоспарлаудың болжау әдістері.
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты: шетел тіліндегі сөйлеу мәнерінің әртүрлі түрлерінде практикалық дағдыларды қалыптастыру. Оқу курсы қазіргі жаһандық кеңістіктегі ақпаратты қабылдау, түсіну және аудару, өз зерттеулерін сынақтан өткізу үшін ғылыми іс-шараларға қатысу қабілетін қалыптастырады. Пән шетел тілін білім берудің халықаралық стандарттарына сәйкес құзыреттерді жетілдіруге бағытталған.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: жаһандану және интернационалдандыру жағдайында қонақжайлық кәсіпорындарында табысты бизнес-процестерді жүзеге асыру үшін тиімді іскерлік және мәдениаралық коммуникация құру қабілетін қалыптастыру.
Зерттелетін болады:
іскери мәдени байланыс пен халықаралық компаниялар қызметкерлерінің мотивациясының негізгі тұжырымдамалары; аймақтар мен елдердің бизнесіндегі негізгі бағыттардың даму ерекшеліктері; ұйымның ұлттық басқару модельдерінің негізгі сипаттамалары; менеджмент мектептерінің қалыптасуы мен дамуының бизнестің жаһандану процестеріне және адамдар арасындағы қатынастардағы ұлттық мәдениет пен дәстүрлердің сипаттамаларына тәуелділігі.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: коммуникацияларды басқару қабілеттерін қалыптастыру, сыртқы орта субъектілерімен тиімді кросс-функционалдық өзара әрекеттестікке және өзара әрекеттестікке қол жеткізу, корпоративті мәдениетті құру.
Зерттелетін болады: әлеуметтік коммуникацияның теориялық және қолданбалы модельдері, қарым-қатынас түрлері, ауызша іскери коммуникация стратегиялары, көпшілік алдында сөйлеу ерекшеліктері, әлеуметтік-мәдени механизм ретіндегі іскери қарым-қатынас, коммуникацияны басқару.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: қонақ үй мен мейрамхана бизнесіндегі бизнес-дизайнның негізгі компоненттерін өз бетінше дамыту қабілетін қалыптастыру.
Мыналар зерделенетін болады: бизнес-жобаның құндылық тізбектерін құру принциптері мен технологиялары; қонақ үйлер мен мейрамханалар кәсіпкерлерінің менеджерлерімен тиімді өзара әрекеттесу негіздері;
бизнесті ұйымдастыру модельдері және оларды іске асыру шарттары; ұйымдық дамудың теориялық аспектілері, стратегиялық талдаудың мәні; ұйымның бизнес-процестерін басқаруға қажетті материалдар жиынтығы: оларды құрастыру және бекіту ерекшеліктері.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: отандық қонақжайлылық индустриясында тиімді қолдану үшін әлемдік қонақ үй бизнесін дамытудың заманауи стратегияларын саралау қабілеттерін қалыптастыру.
Зерделенеді: қонақжайлылықтың әлемдік индустриясын дамытудың теориялық негіздері, қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында бизнес-стратегияларды қалыптастырудың әлемдік тәжірибесі; қонақ үй практикасындағы табысты бизнестің әдістемелері; қонақжайлылық индустриясында стратегиялық менеджменттің табысты жобаларын енгізу тәсілдері.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: ғылыми зерттеудің мәселелері мен міндеттерін оларды шешу әдістері мен құралдарын таңдау арқылы тұжырымдау, ғылыми эксперименттерді жоспарлау және жүргізу, зерттеу нәтижелерін адекватты түрде түсіндіру және оларды ұсыну қабілеттерін қалыптастыру
Зерделенеді: әдеби-эксперименттік зерттеулер жүргізу әдістемесі, ғылыми әдебиеттерді іздеу және талдау, зерттеу тақырыбын таңдау, эксперименттерді жоспарлау, зерттеу нәтижелерін ұсыну.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсат - тұрақты даму қағидаттарына сәйкес қонақжайлылық нысандары мен туристік-рекреациялық инфрақұрылымды оңтайлы орналастыру үшін аумақтарды ғылыми негізделген кешенді жоспарлау қабілетін қалыптастыру.
Зерттелетін болады: аймақтың қонақжайлылық секторының әлеуетін кластерлік талдау, кластерлерді қалыптастыру; тұжырымдаманы іске асыру тетіктері; туризм мен қонақжайлықтың кластерлік деңгейлері; кластерлерді құрудың әдіснамалық және әдістемелік негіздері, туристік-рекреациялық аймақтар мен нысандарды жобалауға кластерлік тәсіл, Қазақстандағы туризмдегі кластерлік бастамалар.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: қонақжайлылық индустриясының мәселелерін зерттеудің теориясы мен әдіснамасын жүйелі түсінуді қалыптастыру үшін арнайы ақпаратты бағалау және теорияландыру қабілетін қалыптастыру.
Оқытылады: ғылыми зерттеулердің теориясы мен әдіснамасы, МІҚШ-қа қазіргі көзқарастар, қонақжайлылық индустриясының шекаралары мен құрамы; жаһандану процестері; қонақжайлылық индустриясының қазіргі жағдайы, қызметкерлерді даярлау және қайта даярлау саласындағы саясат.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: басқару жүйесінің құрылымдық бөлімшелері арасындағы байланысты қалыптастыру арқылы қонақжайлылық кәсіпорнының адам ресурстарын басқаруда жүйелік тәсілдің қабілеттері мен практикалық дағдыларын қалыптастыру.
Зерделенеді: жүйелі ойлаудың мәнін және оның құрылымдық ойлаудан айырмашылығын; жүйелік иерархия; контекстік ойлау, жүйе реттеушілерінің иерархиясы; жүйелі көзқарас негізінде шешім қабылдау.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: қонақжайлылық саласындағы зерттеулерді жоспарлау және орындау үшін қажетті білім мен дағдыларды қалыптастыру.
Зерделенеді: қазіргі бизнестегі зерттеулердің мәні, маңызы және рөлі; зерттеу жобасын жоспарлау;
зерттеудің қолданбалы әдістерінің түрлері және оларды қолдану саласы; зерттеулер жүргізу және деректер жинау; сауалнама-сауалнама парағын құру технологиясы; пилоттық зерттеу; кейс-зерттеу.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты: жобаларды басқарудың теориялық және практикалық мәселелерін шешуге қажетті білім мен дағдыларды меңгеру қабілетін қалыптастыру.
Зерделенеді: қонақжайлылықтағы ұйымдастырушылық дизайн мен жобаны басқарудың мәні, принциптері мен әдістемелік тәсілдері, шешімдердің технологиялары мен құралдары, жобаларды басқару әдістері мен құралдары.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Теңгерімді көрсеткіштер жүйесін әзірлеуде және оларды қызмет көрсету саласының заманауи менеджерін басқарудың тиімді құралы ретінде пайдалануда қабілеттер мен дағдыларды қалыптастыру.
Зерделенеді: орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарының қызметін басқару жүйесіндегі теңгерімді көрсеткіштер жүйесінің мәні; теңгерімді көрсеткіштер жүйесін әзірлеудің базалық қағидаттары; туризм мен қонақжайлылық қызметінің әртүрлі салаларындағы кәсіпорындар үшін теңгерімді көрсеткіштер жүйесін талдау әдістемесі.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: дағдарыс режимінде тиімді және тұрақты жұмысты қамтамасыз ететін заманауи басқару құралдары мен әдістерін пайдалана отырып, ұйымды дамытудың негізгі заңдылықтарын және өзгерістердің негізгі үлгілерін қолдану қабілетін қалыптастыру
Зерделенеді: ұйымның даму заңдылықтары; ұйымдық патологиялар, менеджмент проблемалары және компанияның «өсіп келе жатқан ауруы»; компанияның бизнес-процестерін өзгертуді басқаруды оңтайландырудың іргелі идеялары мен принциптері.
Защита практики
Тәжірибе мақсаты: өзекті ғылыми мәселені зерттеуде тәжірибе жинақтау, оқу процесінде алған кәсіби білімдерін кеңейту және өз бетімен ғылыми жұмысты жүргізудің практикалық дағдыларын дамыту. Практика экономикалық білімдерді зерттеу, талдау және қолдану дағдыларын дамытуға бағытталған.
Защита практики
Дәрістерді, семинарларды өткізудің практикалық және оқу-әдістемелік дағдыларын қалыптастыру, ғылыми және теориялық білімдерді, шығармашылық қызметтегі практикалық дағдыларды мамандықтардың пәндерінен сабақ өткізу жағдайында пайдалану; өз заманауи кәсіби техникалары қолдану, оқыту әдісі практикада соңғы теориялық, әдістемелік жетістіктерді қолдануға, оқу-әдістемелік құжаттарды жасауға мүмкіндік береді.