қызмет көрсету саласының бакалавры
ipгелі білім мен тәжірибелік дағдыларды иеленген, мейрамханалық және қонақ үй бизнесі саласындағы ұйымдастыру-басқару және өндірістік-техникалық мәселелерді шешуге әрі бәсекеге қабілетті бакалавр-мамандарын даярлау
Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі
6B11103
География және табиғатты пайдалану
бiрiншi жоғары бiлiм
күндізгі
География
Шет тілі
85 (Каз.) 85 (Орыс.)
1100000 〒 (күндізгі, бiрiншi жоғары бiлiм)
0 〒 (шетелдіктер, күндізгі, бiрiншi жоғары бiлiм)
0
Курстық жұмыс
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: жаңа "цифрлық" ойлауды, АКТ рөлі мен маңыздылығын сыни тұрғыдан түсінуді, АКТ-ны кәсіби қызметтің әртүрлі түрлерінде қолдану қабілетін қалыптастыру.<br/> Қарастырылады: Қоғам дамуының шешуші секторларында ақпараттық-коммуникациялық технологиялардың рөлі. Компьютерлік жүйелердің архитектурасы. Бағдарламалық жасақтама. Microsoft Office Интернет технологиялар. Бұлтты және мобильді технологиялар. Мультимедиялық технологиялар. Электрондық оқыту. Кәсіби саласындағы ақпараттық технологиялар.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Курста әлеуметтанудың теориясы мен тарихындағы жалпы мәселелер ұсынылған, әлеуметтанулық зерттеудің әдісі мен әдістемесі, арнайы әлеметтанулық теориялар қарастырылады. Бұл курс әлеуметтік зерттеу әдісі және пәні, әлеуметтанудағы өзекті мәселелер мен салалар туралы негізгі түсініктердің студенттерде әлеуметтанулық танымының қалыптасуына бағытталған. Әлеуметтанулық теорияның негізгі концептілері мен заманауи қоғамның түрлі салаларын зерттеудің тиімді технологияларын ұсынылады.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты: оқу пәндерін қалыптастыратын ғылымның барлық салаларында пәндік білімдерді түсіндіру және түсіндіру қабілетін қалыптастыру. Әлеуметтану және әлеуметтанулық перспективалар, әлеуметтік құрылым; саясат нысаны, ұйымдық құрылым, институттар, құқықтық және ұйымдастырушылық нормалар жүйесі, саясаттың мазмұны, мақсаттары, құндылықтары; мәдениет ұғымы және мәні, мәдениет семиотикасы; жеке тұлға психологиясы, тұлғааралық қарым-қатынас психологиясы оқытылады.
2
АБ1+АБ2 (100)
Пәннің мақсаты: оқу пәндерін қалыптастыратын ғылымның барлық салаларында пәндік білімдерді түсіндіру және түсіндіру қабілетін қалыптастыру. Әлеуметтану және әлеуметтанулық перспективалар, әлеуметтік құрылым; саясат нысаны, ұйымдық құрылым, институттар, құқықтық және ұйымдастырушылық нормалар жүйесі, саясаттың мазмұны, мақсаттары, құндылықтары; мәдениет ұғымы және мәні, мәдениет семиотикасы; жеке тұлға психологиясы, тұлғааралық қарым-қатынас психологиясы оқытылады.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты: оқу пәндерін қалыптастыратын ғылымның барлық салаларында пәндік білімдерді түсіндіру және түсіндіру қабілетін қалыптастыру. Әлеуметтану және әлеуметтанулық перспективалар, әлеуметтік құрылым; саясат нысаны, ұйымдық құрылым, институттар, құқықтық және ұйымдастырушылық нормалар жүйесі, саясаттың мазмұны, мақсаттары, құндылықтары; мәдениет ұғымы және мәні, мәдениет семиотикасы; жеке тұлға психологиясы, тұлғааралық қарым-қатынас психологиясы оқытылады.
2
АБ1+АБ2 (100)
Пәннің мақсаты: оқу пәндерін қалыптастыратын ғылымның барлық салаларында пәндік білімдерді түсіндіру және түсіндіру қабілетін қалыптастыру. Әлеуметтану және әлеуметтанулық перспективалар, әлеуметтік құрылым; саясат нысаны, ұйымдық құрылым, институттар, құқықтық және ұйымдастырушылық нормалар жүйесі, саясаттың мазмұны, мақсаттары, құндылықтары; мәдениет ұғымы және мәні, мәдениет семиотикасы; жеке тұлға психологиясы, тұлғааралық қарым-қатынас психологиясы оқытылады.
8
АБ + Емтих (100)
Пәннің мақсаты: оқу пәндерін қалыптастыратын ғылымның барлық салаларында пәндік білімдерді түсіндіру және түсіндіру қабілетін қалыптастыру. Әлеуметтану және әлеуметтанулық перспективалар, әлеуметтік құрылым; саясат нысаны, ұйымдық құрылым, институттар, құқықтық және ұйымдастырушылық нормалар жүйесі, саясаттың мазмұны, мақсаттары, құндылықтары; мәдениет ұғымы және мәні, мәдениет семиотикасы; жеке тұлға психологиясы, тұлғааралық қарым-қатынас психологиясы оқытылады.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты: оқу пәндерін қалыптастыратын ғылымның барлық салаларында пәндік білімдерді түсіндіру және түсіндіру қабілетін қалыптастыру. Әлеуметтану және әлеуметтанулық перспективалар, әлеуметтік құрылым; саясат нысаны, ұйымдық құрылым, институттар, құқықтық және ұйымдастырушылық нормалар жүйесі, саясаттың мазмұны, мақсаттары, құндылықтары; мәдениет ұғымы және мәні, мәдениет семиотикасы; жеке тұлға психологиясы, тұлғааралық қарым-қатынас психологиясы оқытылады.
2
АБ1+АБ2 (100)
Пәннің мақсаты: оқу пәндерін қалыптастыратын ғылымның барлық салаларында пәндік білімдерді түсіндіру және түсіндіру қабілетін қалыптастыру. Әлеуметтану және әлеуметтанулық перспективалар, әлеуметтік құрылым; саясат нысаны, ұйымдық құрылым, институттар, құқықтық және ұйымдастырушылық нормалар жүйесі, саясаттың мазмұны, мақсаттары, құндылықтары; мәдениет ұғымы және мәні, мәдениет семиотикасы; жеке тұлға психологиясы, тұлғааралық қарым-қатынас психологиясы оқытылады.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты: оқу пәндерін қалыптастыратын ғылымның барлық салаларында пәндік білімдерді түсіндіру және түсіндіру қабілетін қалыптастыру. Әлеуметтану және әлеуметтанулық перспективалар, әлеуметтік құрылым; саясат нысаны, ұйымдық құрылым, институттар, құқықтық және ұйымдастырушылық нормалар жүйесі, саясаттың мазмұны, мақсаттары, құндылықтары; мәдениет ұғымы және мәні, мәдениет семиотикасы; жеке тұлға психологиясы, тұлғааралық қарым-қатынас психологиясы оқытылады.
2
АБ1+АБ2 (100)
Пәннің мақсаты: оқу пәндерін қалыптастыратын ғылымның барлық салаларында пәндік білімдерді түсіндіру және түсіндіру қабілетін қалыптастыру. Әлеуметтану және әлеуметтанулық перспективалар, әлеуметтік құрылым; саясат нысаны, ұйымдық құрылым, институттар, құқықтық және ұйымдастырушылық нормалар жүйесі, саясаттың мазмұны, мақсаттары, құндылықтары; мәдениет ұғымы және мәні, мәдениет семиотикасы; жеке тұлға психологиясы, тұлғааралық қарым-қатынас психологиясы оқытылады.
6
АБ
Әскери дайындық
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - ғылымның қазіргі заманға сай салалары мен Кәсіби этиканың бірі ретінде кәсіп этикасы туралы тұтас түсінік беру қабілетін қалыптастыру.<br/> Бизнес этикасының ерекшелігі, негізгі тәсілдері, тұжырымдамасы және халықаралық қағидалары; қазақстандық іскерлік мәдениеттің жай-күйі және оның даму тенденциялары; корпоративтік мәдениет және корпоративтік этика негіздері; іскерлік қарым-қатынас пен этикеттің негізгі ережелері зерделенетін болады.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты: денсаулықты сақтау, нығайту және кәсіби қызметке дайындау үшін дене шынықтыру мен спорттың тиісті құралдарын мақсатты пайдалануды қамтамасыз ететін студенттердің әлеуметтік-жеке құзыреттерін қалыптастыру. Пәнді оқу нәтижесінде түлек білуі керек: адамның дамуындағы дене тәрбиесінің рөлі; дене шынықтыру және спорт саласындағы мемлекеттік саясаттың негіздері, жаттығу негіздері.
2
РК(с оценкой)
Пәннің мақсаты: денсаулықты сақтау, нығайту және кәсіби қызметке дайындау үшін дене шынықтыру мен спорттың тиісті құралдарын мақсатты пайдалануды қамтамасыз ететін студенттердің әлеуметтік-жеке құзыреттерін қалыптастыру. Пәнді оқу нәтижесінде түлек білуі керек: адамның дамуындағы дене тәрбиесінің рөлі; дене шынықтыру және спорт саласындағы мемлекеттік саясаттың негіздері, жаттығу негіздері.
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – қонақ үй және мейрамхана бизнесінің дамуындағы әлемдік тенденцияларды түсіну және қолдану қабілетін қалыптастыру.<br/> Келесісі оқытылатын болады: әлемдегі мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының қазіргі даму деңгейі; бәсекелестік ұсынысты қалыптастыруға әсер ететін факторлар; қонақжайлылық кәсіпорындарының заманауи өнімдері; мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында қабылдау ерекшеліктері, орналастыру, қызмет көрсету, басқару тәсілдері, нысандары мен әдістерінің заманауи әлемдік тенденциялары.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: коммуникативтік құзыреттіліктерді қалыптастыру арқылы әлеуметтік, мәдениетаралық, кәсіби қарым-қатынас құралы ретінде қазақ (орыс) тілін сапалы меңгеруді қамтамасыз ету. Тілдің фонетикалық, лексикалық, грамматикалық құралдарының жүйесі, тілдің мәдениет феномені және сөйлеу мәдениетінің ерекшелігі ретіндегі түсініктері; тіл әлемнің ұлттық тілдік бейнесінің элементі ретінде; қазақ (орыс) тілінің әлемдік кеңістіктегі мәртебесі зерделенеді.
5
[АБ1+MT+АБ2+МЕК] (100)
Пәннің мақсаты: Қазақстан тарихының ежелгі дәуірден қазіргі заманға дейінгі негізгі даму кезеңдері туралы объективті тарихи білім беру.<br/> Күтілетін оқу нәтижелері:<br/> 1) Қазақстан тарихының негізгі даму кезеңдерін білу мен түсіну бойынша білімін көрсету; <br/> 2) сыни талдау негізінде тарихи өткеннің құбылыстары мен оқиғаларын адамзат қоғамының дүниежүзілік тарихи дамуының ортақ ұстанымдарымен ұштастыра білу; <br/> 3) Қазіргі Қазақстандағы құбылыстар мен тарихи үдерістері зерттеу барысында аналитикалық және аксиологиялық талдау дағдыларын игеру; <br/> 4) заманауи қазақстандық даму үлгісінің ішкі ерекшеліктерін объективті және жан-жақты зерделей білу; <br/> 5) Қазақстан тарихынының үдерістері мен тарихи құбылыстарды жүйелеу және сыни баға беру. <br/> Пәнді оқу нәтижесінде студенттер төмендегі мәселелерді қарастырады: <br/> Ежелгі адамдар және көшпелі өркениетттің қалыптасуы, Түркі өркениеті және Ұлы дала, Жаңа дәурдегі Қазақстан (ХVIII-XX ғ.басы), Қазақстан кеңестік әкімшіл-әміршіл жүйенің құрамында, Қазақстан әлемдік қауымдастықта (1991-2022 жж.).
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсетуді ұйымдастыру туралы түсінік қалыптастыру.<br/> Қызмет көрсету алаңын қонақтарды қабылдауға дайындауды ұйымдастыру және тексеру, даяшылардың, бармендердің, сомельдердің және т.б. қызметкерлердің тұтынушыларға қызмет көрсету бойынша жұмысын басқару мәселелері, еңбек ресурстары, қызмет көрсету барысында ақпараттық ресурстарды таңдау, рәсімдеу және пайдалану, өндірістік жағдайлар, қызмет көрсету сапалары зерттелетін болады.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – Қонақ үй бизнесіндегі франчайзинг саласы бойынша білімдерді игеру және пайдалану қабілетін қалыптастыру.Қонақ үй бизнесіндегі франчайзинг тарихы, негізгі ұғымдары мен анықтамалары, кейстері, әртүрлі елдердің заңдары, франчайзердің негізгі талаптары, франчайзидің негізгі міндеттері, франчайзинг функциялары мен жүйешелерінің сипаттамасы зерделенетін болады.
9
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – қонақжайлылық кәсіпорындарының қызметін талдау мен жоспарлаудың экономикалық әдістері мен әдістерін қолдана білу дағдыларын қалыптастыру.<br/> Келесісі оқытылатын болады: қонақжайлылық индустриясының қазіргі заманғы нарығының құрылымы мен конъюнктурасы, мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының қызметін макро- және микроэкономикалық талдаудың теориялық негіздері, қызмет көрсету кәсіпорындарындағы баға құру процесінің ерекшеліктері, бухгалтерлік есеп негіздері және қолданыстағы заңнамаға және қонақжайлылық индустриясы өнімінің ерекшеліктеріне сәйкес салықтық есепке алу және есеп беру.
9
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты – қонақ үй қызметтерінің технологиясы мен ұйымдастырылуының ерекшеліктерін анықтау қабілетін қалыптастыру.<br/> Қонақ үйлердің ұйымдастыру және өндірістік құрылымы, материалдық-техникалық базасы, қонақ үй кәсіпорнын басқару жүйесі, қонақ үйдің негізгі, функционалдық және қосалқы қызметтерінің жұмысын ұйымдастыру; қонақ үйлердің экскурсиялық, көліктік, сауда және спорттық-сауықтыру қызметтерін, тамақтану және демалыс қызметтерін, бизнес-қызметтерді ұсыну мәселелері; қонақ үй қорына қызмет көрсету технологиясы зерделенетін болады.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Курс мақсаты: қонақүй индустриясы кәсіпорындарындағы микроэкономикалық талдау саймандары мен микроэкономика-лықмоделдеу логикасын игеру. <br/> Зерттеу пәндері: қонақүй бизнесі кәсіпорындарының экономикалық қызмет субъектілері және дербес микроэкономикалық жүйе ретіндегі жұмысының теориялық негіздері, қызметтің экономикалық жоспарлануы мәселелері; негізгі фондтар, бейматериалдық активтер, қызмет көрсету кешені тарапынан айналым қаражаты мен еңбек ресурстары.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Курс мақсаты: қонақүй индустриясы кәсіпорындарындағы микроэкономикалық талдау саймандары мен микроэкономика-лықмоделдеу логикасын игеру. <br/> Зерттеу пәндері: қонақүй бизнесі кәсіпорындарының экономикалық қызмет субъектілері және дербес микроэкономикалық жүйе ретіндегі жұмысының теориялық негіздері, қызметтің экономикалық жоспарлануы мәселелері; негізгі фондтар, бейматериалдық активтер, қызмет көрсету кешені тарапынан айналым қаражаты мен еңбек ресурстары.
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - қонақ үй қызметін ұйымдастыру және техникалық ерекшеліктерін айқындау қабілетін қалыптастыру.<br/> Қонақ үйлердің ұйымдық және өндірістік құрылымы, материалдық-техникалық база, қонақ үй кәсіпорнын басқару жүйесі, қонақ үйдің негізгі, функционалдық және қосалқы қызметтерінің жұмысын ұйымдастыру, қонақ үйлердің экскурсиялық, көліктік, сауда және спорттық-сауықтыру қызметтерін, тамақтану және демалыс қызметтерін, кәсіптік қызметтерді ұсыну мәселелері, қонақ үй қорындағы қызмет көрсету технологиясы зерделенетін болады.
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - басқару практикасына қонақ үйлер мен мейрамханаларды басқару принциптері мен әдістеріне негізделген нарықтық аспектілерді енгізу қабілетін қалыптастыру болып табылады .<br/> Мейрамхана мен қонақ үйді басқарудың терминологиясы, әдістері мен стильдері, ұйымдастыру құрылымдарының типтері, тамақтану кәсіпорындарында қызмет көрсетуді басқару процестері, қонақ үйлер мен мейрамханалар қызметкерлерін жоспарлау мәселелері зерттелетін болады.
9
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - студенттер бойында туристерді орналастыру шараларын ұйымдастыру қабілетін қалыптастыру, туризмді дамыту үшін қонақ үй шаруашылығы жұмысының принциптерін меңгеру.<br/> Қонақ үй шаруашылығы саласының ұйымдастыру сұрақтары; жекелеген елдер мен аймақтардағы оның даму тенденцияларын; туристерді орналастыру құралдарының әр түрлі жіктеулерің, туристердің тамақтандыру және демалысың ұйымдастыру; қонақ үй шаруашылығындағы маркетингтік зерттеулер. Қазақстандағы қонақ үй шаруашылығының әрі қарай дамыту бойынша практикалық ұсынымдар ұсынылады осы пән арқылы зерттеленеді.
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты -қонақжайлылық кәсіпорындарының тиімділігін арттыру үшін кадрлық саясатты әзірлеу және қызметкерлерді басқару әдістерін қолдану қабілетін қалыптастыру.<br/> Кәсіпорын қызметкерлерін басқару ерекшеліктері, қызметкерлерді басқарудың практикалық аспектілері (қызметкерлерді жоспарлау, іріктеу, қызметкерлерді дамыту, іскерлік бағалау, кадрларды аттестаттау, қызметкерлерді басқарудағы басшының рөлі), қонақжайлықта қызметкерлерді басқару бойынша қызметке талдау жүргізу әдістемесі зерттелетін болады.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - брендингті пайдалану қабілетін, оның ерекшеліктері мен қонақжайлықта дамудың қазіргі заманғы үрдістерін қалыптастырумен қоса брендинг құралдары мен әдістерін қолдану қабілетін, қонақжайлылықты дамыту үшін оның ерекшеліктерін қалыптастыру.<br/> Брендинг тарихы, мәні, ұғымдары, тұтынушылардың маркалық өнімге адалдығын қалыптастыру технологиясы ретінде, қонақжайлықта пайдалану ерекшелігі, түрлері, сипаттамалары, жобалаудың негізгі кезеңдері, брендті әзірлеу, орналастырудың ерекшеліктері, қызметтерді өрге жылжыту үшін брендингті пайдалану, қонақжайлықта брендтердің тиімділігін талдау зерттелетін болады.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - қонақжайлылық индустриясындағы қауіпсіздік менеджментінің негіздерін түсіну және қолдану қабілетін қалыптастыру.<br/> Тарихы, негізгі ұғымдары мен анықтамалары, елдердің заңдары, қонақжайлықтағы қауіпсіздік түрлері, сыртқы және ішкі орта қауіпсіздігінің негізгі талаптары, менеджмент функциялары мен кіші жүйелерінің сипаттамасы, қауіпсіздікті қамтамасыз етудің техникалық құралдары, қонақ үйлер мен мейрамханалардың қауіпсіздік қызметінің жұмысын ұйымдастыру зерттелетін болады.
9
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - қызмет көрсетуді талдауға мүмкіндік беретін теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыруболып табылады. <br/> Қызмет көрсетудің теориялық негіздері, сервистік қызметті ғылыми талдаудың әдіснамалық негіздері және пәнаралық сипаты, қызмет көрсетуді ұйымдастыру негіздері, кәсіпорындар, қызметкерлер, қызмет көрсетуді іске асыру технологиясы, сапа, қауіпсіздік, мәдениет салалары зерделенетін болады
9
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Курс мақсаты: қонақжайлылық индустриясының маркетингтік әдіс тәсілдер жүйесін игеру<br/> Зерттеу пәндері: қонақжайлылық индустриясы кәсіпорнындағы қазіргі нарықтық ортадағы кешенді маркетингтік талдау, жылжыту және бақылау жүйесіне негізделген маркетинг қызметінің теориялық және тәжірибелік негіздері, кәсіпорындардың сыртқы және ішкі маркетингтік орталары, қонақжайлылық индустриясы саласындағы жарнамалық қызмет пен стратегиялық позициялану элементтері
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - әлем және Қазақстан бойынша қонақжайлылық индустриясын дамытудың негізгі кезеңдері туралы кешенді түсінік беру қабілетін қалыптастыру.<br/> Қонақжайлықтың пайда болуы мен дамуының негізгі кезеңдері, Еуропа мен жалпы әлемде қонақжайлылық индустриясының пайда болуы, саланың қазіргі жай-күйі мен оның даму үрдістері, қонақ үй кәсібінің болашағы мен даму бағыттары зерделенетін болады.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты – теориялық, практикалық білімдерді меңгеру дағдыларын қалыптастыру; қонақжайлылық саласында бухгалтерлік есепті жүргізу.<br/> Қонақжайлылық саласындағы есеп; құжаттамалар, шығындарды есепке алу, тауарлар мен қызметтердің құнын есептеу; активтерді есепке алу; қонақжайлық бойынша міндеттемелерді есепке алу және шығындарды есепке алу; мейрамхана бизнесінде және мемлекетте қаржылық есептілік ұйымдастыру зерделенетін болады.
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - қонақжайлықта жарнама теориясы мен тәжірибесін, оның мазмұнын, ерекшеліктері мен қазіргі даму үрдістерін қолдану қабілетін қалыптастыру.<br/> Халықаралық конвенциялардың тарихы, негізгі ұғымдары, терминдері және ҚР-дағы жарнаманың нормативтік-құқықтық негіздері, жарнаманың түрлері, сипаттамалары, жіктелуі, жарнамалық қызметтің санаттары, жарнамалық өтініштерді әзірлеу принциптері, орналастыру арналарының ерекшеліктері, қонақжайлықта пайдалану ерекшеліктері зерделенетін болады.
9
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – қонақжайлылық кәсіпорындарында қызмет көрсету мәдениетін және оның психологиялық, әдептілік, эстетикалық, өндірістік, технологиялық және ұйымдастырушылық аспектілерін дамыту қабілеттерін қалыптастыру.<br/> Қонақжайлық кәсіпорындарындағы мәдениетті дамытудың негізгі үрдістері, үй-жайлардың, қонақтарға қызмет көрсету залдарының эстетикасы, қызметкерлердің корпоративтік мәдениеті, қызмет көрсету түрлері, қызметкерлердің кәсіби мінез-әрекетіне және іскерлік әдепке қойылатын талаптар, қонақжайлық саласы қызметкерлерінің сыртқы келбетіне қойылатын эстетикалық талаптар зерделенетін болады.
9
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарын құқықтық реттеуді ұсыну; қонақжайлылық саласындағы бағыттар, нысандар, нормалар, заңнамалық база туралы қабілеттер қалыптастыру.<br/> Қонақжайлылық индустриясын мемлекеттік реттеудің мәні, құрылымы мен құралдары; құқықтық реттеудің әлемдік тәжірибесі; Қазақстан Республикасының қонақжайлығы саласындағы қызметті құқықтық реттеу мен регламенттеудің негізгі ережелерінің заңнамалық, нормативті-құқықтық базасы зерделенетін болады.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - қонақжайлылық индустрия саласында қызмет көрсетудегі мүмкіндіктер үшін ақпараттық қамтамасыз етудің заманауи технологияларын қолдану қабілетін қалыптастыру.<br/> Қонақжайлылық индустриясындағы бағдарламалық және ақпараттық технологиялар, ақпараттық жүйелерді техникалық және бағдарламалық тұрғыда қамтамасыз ету, брондау және резервтеу жүйелері, деректер базасының ақпараттық технологиялары, клиенттік базаны әзірлеу мәселелері, туризмдегі ақпараттық ресурстар, интеграцияланған ақпараттық жүйелер зерделенетін болады.
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты – қызмет көрсету саласында баға саясаты мен салық салуды жүргізу үшін теория мен практиканың, баға белгілеу нысандары мен әдістерінің өзара байланысын түсіну қабілетін қалыптастыру.<br/> Қызмет көрсету саласындағы баға белгілеу ұғымы мен мәні, қызмет көрсету саласындағы баға белгілеу тетігі, баға белгілеу стратегиялары мен модельдері; салықтар мен салық төлемдерін есептеу әдістері; қонақжайлылық кәсіпорындарында салық есебі мен салық есептілігін ұйымдастыру зерделенетін болады.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты: бакалавриат студенттерінде әлемдік мәдениет пен өркениет аясында отандық мәдениеттің даму ерекшелігін, қазақ халқының мәдени кодын сақтау қажеттілігі түсінігін, өзінің жеке кәсіби қызметінде жылдам өзгермелі мультимәдени әлем мен қоғамда қазақ халқының мәдени мұрасын сақтау стратегиясын жүргізе алуды қалыптастыру.
9
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты – кәсіпорынның тұрақты дамуын қамтамасыз ету үшін мейрамхана бизнесіндегі тәуекелдерді басқаруды ұйымдастыру қабілетін қалыптастыру.<br/> Тамақтану кәсіпорындарындағы тәуекелдердің ұғымы, мәні мен түрлері, тамақтандыру кәсіпорындарының сыртқы және ішкі кәсіпкерлік ортасының тәуекелдерін бағалау; тәуекелдерді басқару проблемалары, тәуекелдерді басқару тетіктері, мейрамхана бизнесіндегі тәуекелдерді сақтандыру зерделенетін болады.
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты-тамақтану шарасын ұйымдастыру және мейрамхана ісін жүргізу қабілетін қалыптастыру болып табылады.<br/> Мейрамхана ісінің тарихы, қазіргі жағдайы, мәселелері мен болашағы, тамақтану кәсіпорындарының жіктелуі, жаңа мейрамхананың орналасуы, профилі, мәзірі, клиентура, басқару құрылымы, технологиялық схемалар мен қызмет көрсету нысандары, бар мен банкеттер ұйымдастыру, мейрамхананың өндірістік қызметі, мейрамхана ісінің маркетингі мен инновациялары зерттелетін болады.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәнді оқытудың мақсаты – басқару психологиясының негізгі түсініктерін зерттеу негізінде жоғары білікті мамандарды ғылыми-негізделген даярлықпен қамтамасыз ету, таңдалған мамандық шеңберіндегі кәсіби қалыптасу үрдісінде басқару аймағының маңызды мәселелерінің теориясын түсініп және практикада қолдану үшін қажетті алғышарттарды құру. Бұл курс психологиялық ғылым мен практика дамуының қазіргі деңгейіне сәйкес ғылыми білімдермен таныстырады.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
«Саясаттану» оқу пәні ретінде әлем саясаты мен қазіргі саяси процесстерінің заңдары мен заңдылықтары туралы ұлттық қауіпсіздікті қамтамасыз ету мен ұлттық мүдделерді жүзеге асыру негізінде білім қалыптастырып, ұлттық мемлекеттердің мәні мен мазмұнын түсіндіреді. Оқу барысында түрлі саяси жүйелердегі ішкі және сыртқы байланыстар, қарым-қатынастарды түсінуге, саясаттың әлеуметтік өлшемнің объективті критерийлерін қалыптастыруға жәрдемдеседі.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - кәсіби қызметте стандарттар мен сертификаттарды талдау, әзірлеу, қолдану қабілетін қалыптастыру.<br/> Тарихы, стандарттаудың/сертификаттаудың әлемдік тәжірибесі (ИАЖ), Қазақстанның ИАЖ басқармасы, ТМД мемлекетаралық стандарттары, туристерді орналастыру, тұратын жерімен қамтамасыз ету, қоғамдық тамақтану/кейтеринг, дербес қызмет көрсету саласындағы Қазақстан Республикасының стандарттары, сертификаттау негіздері, ИАЖ қауіпсіздік кепілі ретінде, қызмет көрсету/кәсіпорындар ИАЖ, Қазақстанның қонақжайлылық ИАЖ проблемалары зерделенетін болады.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты -байланыс аймағы қызметкерлерінің қызмет көрсету саласында және тұтынушылардың аталмыш қызметке жүгінудегі психикалық құбылыстардың ерекшеліктері мен рөлін қолдану қабілетін қалыптастыру.<br/> Қызмет көрсету психологиясының негіздері, кеңседегі қызметтерді сату және қызмет көрсету психологиясының мәселелері, іскерлік этикеттің ерекшеліктері, имидж және жанжал психологиясы, қонақ үй және мейрамханалардағы қызмет көрсету психологиясы, қонақ үйлер мен мейрамханалар менеджменті психологиясының мәселелері зерделенетін болады.
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – трансұлттық қонақ үй желілерінің ерекшеліктері мен даму болашағы түсінігі қабілетін қалыптастыру. Зерттеу пәндері: әлемдік қонақ үй желілер; қонақ үй бизнесі саласындағы франчайзинг және консорциум; Қазақстандағы халықаралық қонақ үй желілері; трансұлттық қонақ үй желілері жұмысының ерекшеліктері; трансұлттық қонақ үй желілеріндегі<br/> инновациялар; трансұлттық қонақ үй желілерінің дамуына әртүрлі факторлардың тигізетін әсері; трансұлттық қонақ үй желілерінің одан әрі дамуының перспективалары; трансұлттық қонақ үй желілері қызметінің тәуекелдері мен қауіптері.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: болашақ кәсіби қызмет контекстінде философия және оның негізгі мәселелері мен әдістері туралы жүйелі идеяларды қалыптастыру. Философияның тарихи дамуы контекстінде онтология мен метафизиканың негізгі мазмұны қарастырылады; әлемді ғылыми және философиялық тану әдістерін жіктеу; қазіргі әлемдегі негізгі дүниетанымдық ұғымдардың рөлі мен маңыздылығын негіздеу.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: шет тіліндегі коммуникативтік құзыреттілік білімін жетілдіру. Коммуникативтік құзыреттілікті дамыту үшін негіз ретінде шет тілдік қарым-қатынастың сөйлеу қабілеттіліктері мен дағдыларының негізгі әдістері; сөйлеу әрекетінің барлық түрлерінде шет тілдік қарым-қатынастың кәсіби маңызды дағдылары мен тәжірибесін дамыту; ағылшын тілінде материалды іздеу, таңдау және пайдалану процесінде алынған сөйлеу дағдыларын іске асыру қарастырылады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – болашақ мамандардың бойында өзін-өзі тану қабілетін қалыптастыру, Абай ілімін қазіргі Қазақстанның руханилығы мен зиялылығының негізі ретінде пайдалану, ел бірлігін және қоғамның азаматтық ынтымағын нығайту мақсатында өзінің кәсіби білімін, түсінігі мен қабілеттерін гуманизм және білім беру призмасы арқылы қолдана білу. Оқытылатын болады: Абай ілімі туралы түсінік; оқыту қайнары; Абай ілімінің құрамдас бөліктері; Абай ілімінің категориялары; Абай бағалау құралдары; Абай ілімінің мәні мен мағынасы.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты – студенттердің әлемдік және ұлттық мәдениеттің даму контекстіндегі ұлы түркі ойшылы Әбу Насыр әл-Фарабидің ғылыми және философиялық мұрасы туралы түсініктерді қалыптастыру. Әл-Фараби мұрасының ерекшеліктері және оның түркі философиясының қалыптасуына тигізген әсері; шығыс философиясының Еуропалық Ренессансқа әсер ету сипаты; ұлттық және әлемдік философия тарихының дәстүрлі және қазіргі заманғы мәселелері қарастырылады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - ғылымның қазіргі заманға сай салалары мен Кәсіби этиканың бірі ретінде кәсіп этикасы туралы тұтас түсінік беру қабілетін қалыптастыру.
Бизнес этикасының ерекшелігі, негізгі тәсілдері, тұжырымдамасы және халықаралық қағидалары; қазақстандық іскерлік мәдениеттің жай-күйі және оның даму тенденциялары; корпоративтік мәдениет және корпоративтік этика негіздері; іскерлік қарым-қатынас пен этикеттің негізгі ережелері зерделенетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: әдіснамалық және ғылыми мәдениетті қалыптастыру; ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру мен жүргізуде білім, білік және дағдылар жүйесін қалыптастыру. Зерттеудің жалпы ғылыми әдістері, оның ішінде ғылыми білімнің объективті мазмұнын табу үшін ғылыми ақпаратты іздеу, өңдеу, жүйелеу, талдау, синтездеу, жалпылау және дәлелдеу әдістері зерделенеді.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты – сыбайлас жемқорлық бойынша құқық бұзушылықтарды алдын-алу мақсатында сыбайлас жемқорлыққа қарсы заңнаманың қағидалары мен нормаларын қолдануды іс-жүзінде көрсете білу, жауапкершілік қабілетін қалыптастыру, азаматтық-құқықтық жауапкершілікке ие болып, сыбайлас жемқорлыққа төзбеушілікті, күнделікті өмірде сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыру. Сыбайлас жемқорлыққа қарсы заңнама, сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл субъектілерінің жүйесі мен қызметі, сыбайлас жемқорлыққа ықпал ететін себептер мен жағдайлар, сыбайлас жемқорлыққа қарсы саясат, сыбайлас жемқорлыққа қарсы күрестің халықаралық тәжірибесі оқытылатын болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты – экономикалық ойлау тәсілін; коммерциялық іске асырылатын индустриялық-инновациялық жобаларға бағытталуды қалыптастыру үшін қажетті өз бизнесін құрудың теориясы мен практикасы саласында базалық білімдерді алу. Кәсіпкерлік, шағын және орта бизнестің ішкі және сыртқы ортасының негізгі шарттары; мемлекеттік реттеу және мемлекеттің кәсіпкерлік орта үшін рөлі қарастырылады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты – атаулы шараларды ұйымдастыру мен жоспарлау қабілетін қалыптастыру.
Өткізетін шаралардың (Event) түсінігі, мәні мен рөлі; Event ұйымдастырудың тарихи аспектілері мен әлемдік тәжірибесі; атаулы шараларды ұйымдастыру ерекшеліктері мен технологиясы, Event ұйымдастыру кезінде қызметтер кешенін ұсынуға қатысатын кәсіпорындардың өзара іс-әрекеттері зерделенетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты: қаржылық ақпаратты түсіну мен олардың жеке қаржы мәселелеріне қатысты сауатты және негізделген шешімдер қабылдау үшін студенттерде ұтымды қаржылық мінез-құлықты қалыптастыру, сонымен қатар сыни тұрғыдан бағалау қабілетін арттыру, қаржылық құралдарды, оның ішінде цифрлық технологияларды пайдалану арқылы қаржылық қызметтерді тұтынушылар ретінде олардың құқықтары мен мүдделерін қорғауға байланысты процестерді талдау.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қоғамдық тамақтандыру және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарын жобалау және іске қосу – стартап жобада мейрамхана және қонақ үй бизнесі саласындағы инновациялық идеяларды жүзеге асыру қабілетін қалыптастыру.
Келесісі оқытылатын болады: стартаптың анықтамасы және оның пайда болу тарихы,: стартап-компаниялардың құрылу мақсаты мен түрлері; стартаптың негізгі кезеңдері, олардың ерекшеліктері, мейрамхана және қонақүй бизнесіндегі стартап-компаниялардың сәтті мысалдары мен шешімдері; стартап жобалардың проблемалары, жаңа жобаға инвесторларды тарту.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты – қонақ үй бизнесінде конгресс қызметтерді ұйымдастыру қабілетін қалыптастыру.
Конгресс қызметтерінің мәні және ұйымдастыру ерекшеліктері. Конгрестік іс-шараларды ұйымдастырудың әлемдік тәжірибесі. Конгресс-қызметтерді ұйымдастыру технологиясы; Конгрестік іс-шараларды ұйымдастыру кезінде қызметтер кешенін көрсетуге қатысатын қонақжайлылық кәсіпорындарының өзара іс-қимылы зерделенетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – Қонақ үй бизнесіндегі франчайзинг саласы бойынша білімдерді игеру және пайдалану қабілетін қалыптастыру.Қонақ үй бизнесіндегі франчайзинг тарихы, негізгі ұғымдары мен анықтамалары, кейстері, әртүрлі елдердің заңдары, франчайзердің негізгі талаптары, франчайзидің негізгі міндеттері, франчайзинг функциялары мен жүйешелерінің сипаттамасы зерделенетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты – қонақ үй қызметтерінің технологиясы мен ұйымдастырылуының ерекшеліктерін анықтау қабілетін қалыптастыру.
Қонақ үйлердің ұйымдастыру және өндірістік құрылымы, материалдық-техникалық базасы, қонақ үй кәсіпорнын басқару жүйесі, қонақ үйдің негізгі, функционалдық және қосалқы қызметтерінің жұмысын ұйымдастыру; қонақ үйлердің экскурсиялық, көліктік, сауда және спорттық-сауықтыру қызметтерін, тамақтану және демалыс қызметтерін, бизнес-қызметтерді ұсыну мәселелері; қонақ үй қорына қызмет көрсету технологиясы зерделенетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты: туристік және қонақ үй-мейрамхана кешендерін жобалау мүмкіндігін қалыптастыру.
Әртүрлі елдердегі қонақ үй және мейрамхана кешендерін жобалаудың қазіргі жағдайы, теориялық негіздері мен тәжірибесі, негізгі құрылыс нормалары мен ережелері, әртүрлі деңгейдегі Қазақстан Республикасының аумағын дамытудың жалпы схемалары, кешендердің сәулеттік және жоспарлы шешімдері, олардың ішкі және сыртқы дизайны мен даму болашағы зерделенетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты – қонақжайлылық индустриясында қолдану мүмкіндігі үшін қызмет көрсету саласында заманауи ақпараттық технологияларды қолдану қабілетін қалыптастыру.
Қонақжайлық индустриясындағы бағдарламалық-ақпараттық технологиялар; бэк-офистің ақпараттық жүйелерін техникалық және бағдарламалық қамтамасыз ету; деректер базасының ақпараттық технологиялары; ішкі және сыртқы логистика жүйелері, клиенттік базаны әзірлеу мәселелері; қонақ үй шаруашылығындағы ақпараттық ресурстар; біріктірілген ақпараттық жүйелер зерделенетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты кәсіпорындарды тиімді басқару үшін қонақ үй және мейрамхана қызметтерін брондау және резервтеу жүйелерін тәжерибелік тұрғыда қолдану қабілетін қалыптастыру.
Қолданбалы бағдарламалық қамтамасыз ету мәселелері; Sabre, Amadeus, Galileo, Worldspan, Fidelio базасында қонақжайлылық кәсіпорындарын мамандандырылған бағдарламалармен қамтамасыз етудің және клиенттерді брондауды және резервтеуді жүргізу, PNR, және басқа да дистрибутивтік жүйелердің жұмыс әдістемелері зерделенетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты - анимациялық қызмет арқылы қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында туристердің бос уақытын ұйымдастыру қабілетін қалыптастыру.
Анимациялық қызметтің мәні, түсінігі; туристердің жіктелуі, туристердің әртүрлі категорияларымен жұмыс істеу ерекшеліктері, анимациялық қызметтегі жоспарлау ерекшеліктері, қызмет көрсету менеджментіндегі анимация, аниматорлардың кәсіби мінез-құлқына және мәдениетіне қойылатын талаптар, анимациялық уақытты ұйымдастырудың топтық және жеке түрлері зерттелетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – қонақжайлылық кәсіпорындарында қызмет көрсету мәдениетін және оның психологиялық, әдептілік, эстетикалық, өндірістік, технологиялық және ұйымдастырушылық аспектілерін дамыту қабілеттерін қалыптастыру.
Қонақжайлық кәсіпорындарындағы мәдениетті дамытудың негізгі үрдістері, үй-жайлардың, қонақтарға қызмет көрсету залдарының эстетикасы, қызметкерлердің корпоративтік мәдениеті, қызмет көрсету түрлері, қызметкерлердің кәсіби мінез-әрекетіне және іскерлік әдепке қойылатын талаптар, қонақжайлық саласы қызметкерлерінің сыртқы келбетіне қойылатын эстетикалық талаптар зерделенетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты -қонақжайлылық саласындағы электронды коммерция кәсіпорындарын жобалау қабілетін қалыптастыру.
Интернетте бизнес жүргізудің негізгі принциптері; Қазіргі заманға сай электрондық коммерцияның даму тенденциялары; электрондық коммерциядағы сату орны ретінде сайтты жобалау; электрондық коммерциядағы тауарлар және оларды сату, баға саясатының мәселелері; электрондық коммерциядағы есеп айырысу және төлем нысандары зерделенетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты – кәсіпорынның тұрақты дамуын қамтамасыз ету үшін мейрамхана бизнесіндегі тәуекелдерді басқаруды ұйымдастыру қабілетін қалыптастыру.
Тамақтану кәсіпорындарындағы тәуекелдердің ұғымы, мәні мен түрлері, тамақтандыру кәсіпорындарының сыртқы және ішкі кәсіпкерлік ортасының тәуекелдерін бағалау; тәуекелдерді басқару проблемалары, тәуекелдерді басқару тетіктері, мейрамхана бизнесіндегі тәуекелдерді сақтандыру зерделенетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – мейрамхана мүлігінің, интерьер жабдықталуының және жалпы дизайнын әзірлеу әдістнамасының концептуалдық негіздерін білу үшін қажетті теориялық білімдер мен тәжірибелік дағдыларды қалыптастыру.
Зерттеу пәндері: мейрамхана интерьерін безендіру үшін қолданылатын декоративтік-көркем құралдары; мейрамханаларды безендірудің негізгі ерекшеліктері; мейрамхана интерьерін безендіру нақыштарының сипаттамалары; қазіргі мейрамханалар интерьерінің ерекшеліктері; мейрамхана дизайнының жобаларын таңдау және құрастыру
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – ассортименттің әралуандылығы мен дайындау технологияларын ескеріп, мейрамханадағы қызмет көрсету сапасын басқару саймандары мен әдіснамаларын пайдалану қабілетін қалыптастыру.
Зерттеу пәндері: өнім сапасы ұғымы, нормативтік құжаттар, технологиялық карталар, азық-түліктер ротациясының ережелері, фирманың ішкі сапа стандарттары, азық-түліктерді, арнайы химияны, қызметкерлерді тексеру бойынша менеджердің міндеттері, QSI, сапа, тазалық, қызмет көрсету, маркетинг акциялары, тұтынушылардың пікірі.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты -туристерге қызмет көрсетуді ұйымдастыру және тамақтану кәсіпорындарын пайдалану кезінде санитарлық-гигиеналық ережелер мен нормаларды қамтамасыз ету бойынша іс-шараларды әзірлеу және бақылау қабілетін қалыптастыру.
Тамақ кәсіпорындарында санитарлық-гигиеналық қадағалау жүйесі, санитарлық ережелердің сақталуына мемлекеттік заңнаманың және ведомстволық бақылаудың негізгі ережелері, тамақтану кәсіпорындарындағы технологиялық процестерге қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар зерделенетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – Тамақтандыру ұйымдастырудың арнайы түрлері мен олардың ерекшеліктерін зерттеуге мүмкіндік беретін теориялық білімдер мен тәжірибелік дағдыларды қалыптастыру.
Зерттеу пәндері: тамақтандыру индустриясының теориялық негіздері және оның ерекше ұйымдастыру формалары; тамақтандыру индустриясын ғылыми зерттеуінің әдістемелік негіздері және пәнаралық сипаты; тамақтандыруды ұйымдастырудың әртүрлі формаларының ұйымдастырушылық негіздері; іс-шара түріне қарай тамақтандырудың әралуан формаларын жоспарлау мен ұйымдастыруының ерекшелігі; сервистік қызметті іске асыру технологиясы: сапа, қауіпсіздік, мәдениет; сервис саласын жетілдірудің қазіргі жағдайы және перспективалары
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – тамақтандыру кәсіпорындарында технологиялық процестерді ұйымдастыру және басқару қабілеттерін қалыптастыру
Тамақтандыру кәсіпорындарындағы технологиялық процестердің түрлері мен кезеңдері; өндірісті ұйымдастыру түрлері; өндірістік цехтер; өндірісті жедел жоспарлау; қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының нормативтік құжаттамасы зерделенетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – азық-түлік тауарларының жіктелуі мен стандарттануы, химиялық құрамы мен физикалық қасиеттері, тауарлар сапасын бағалау әдістері туралы білімдер кешенін қалыптастыру.
Зертттеу пәндері: азық-түлік өнімдерінің жіктелуі және түрлері;Тұтынушылық құндылығы бар тауарлардың ең негізгі сипаттамалары; тауарлардың тұтынушылық қасиеттерінің номенклатурасы және сапасының көрсеткіштері; азық-түлік тауарларын сақтау, тасымаджау және сату негіздері; азық-түлік тауарларының сапасын бағалау және талдаудың заманауи әдістері.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – трансұлттық қонақ үй желілерінің ерекшеліктері мен даму болашағы түсінігі қабілетін қалыптастыру. Зерттеу пәндері: әлемдік қонақ үй желілер; қонақ үй бизнесі саласындағы франчайзинг және консорциум; Қазақстандағы халықаралық қонақ үй желілері; трансұлттық қонақ үй желілері жұмысының ерекшеліктері; трансұлттық қонақ үй желілеріндегі
инновациялар; трансұлттық қонақ үй желілерінің дамуына әртүрлі факторлардың тигізетін әсері; трансұлттық қонақ үй желілерінің одан әрі дамуының перспективалары; трансұлттық қонақ үй желілері қызметінің тәуекелдері мен қауіптері.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты – материалдық-техникалық шаруашылық ретінде шипажай-курорттық қызметті басқару қабілетін қалыптастыру.
Шипажай-курорттық кешендердің құрылымы, қызметті ұйымдастыру, медицина саласы мен қызмет көрсету саласының өзара іс-қимыл қызметтері; Қазақстан мен әлемнің шипажай-курорттық шаруашылығының географиясы; шипажай-курорттық кешендердің қызметтер кешенін ұсыну ерекшеліктері зерделенетін болады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты – адамның табиғатпен өзара әрекеттесу жағдайларын үйлесімді оңтайландыру қағидаттарын іске асыратын табиғатты пайдаланудың заманауи тұжырымдамаларына негізделген бірқатар негізгі құзыреттерді қалыптастыру. Оқытылатын болады: адам өмірінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін табиғи ресурстарды тұрақты дамыту, сақтау және молайту қағидаттары, тәуекелдерді бағалау және азайту әдістері, қауіптерден, апаттардың салдарын жою шаралары, табиғи апаттар, қоршаған ортаны қорғау және қоршаған ортаны ұтымды басқару.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты – эмоционалды қызмет көрсету әдістері арқылы мейрамхана және қонақ үй қызметтерін тұтынушының адалдығын қалыптастыру, қабілеттерін қалыптастыру және дағдыларды меңгеру.
Келесісі оқытылатын болады: эмоционалды қызметтің мәні, оның негізгі әдістері мен тәсілдері; қызмет көрсетудің әртүрлі кезеңдеріндегі қонақтың мінез-құлық ерекшеліктері; мейрамхана және қонақүй бизнесіндегі кәсіпорындарындағы қонақтардың мінез-құлқылары, ұлттық, гендерлік және жас ерекшеліктері; қызметтерді тұтынушылардың мотивациялық айырмашылықтары; қонақжайлылық кәсіпорындарының әртүрлі қызметтерінің қонақтармен өзара әрекеттесу ерекшеліктері; мейрамхана және қонақүй бизнесіндегі кәсіпорындарында қонақтың мінез-құлқын басқарудың заманауи әдістерін қолдану.
Защита практики
Мақсаты: практиканы өткен ұйымның, мекеменің жұмысын зерттеу негізінде теориялық білімдерін бекіту, талдау және басқару жұмысының дағдыларын иелену. Дипломдық жұмыс үшін материал жинау.
Бекітілетін дағдылар: кәсіпорын қызметінің тиімділігін талдау, кәсіпорындардың кемшіліктері мен артықшылықтары, серіктестер картотекасын, келісімдерді, контрактарды құрастыру; мәжілістерді, кездесулерді, келісімдерді өткізу, қызметкерлерді іріктеу, командада жұмыс істеу.
Защита практики
Мақсаты - практикада «Геодезия» пәнін меңгеру барысында қалыптасқан білімдерін және дағдыларын жерге орналастыру жұмыстарын жүргізу өндірістік жағдайларына барынша жақындату арқылы қолданып, сол жұмыстарды далалық жағдайда орындау арқылы тәжірибе алу мүмкіндігін қалыптастыру. Тәжірибе нәтижесінде студент орындай алады:
1. геодезиялық құралдарды қолдануды;
2. теодолиттерді, нивелирлерді, тахеометрлерді тексеру және оларды жұмыс орнында орнатуды;
3) жер пайдалану шекарасы бойымен теодолиттік жүріс салу және өлшеу қателіктерінің шет мәнін анықтауға және түзетпелер енгізуге;
4. өлшеу қателіктерінің өлшеу қателіктерінің шет мәнін анықтауға және түзетпелер енгізуге;
5. тахеометрикалық түсіру жүргізуге;
6. далалық өлшеуді камералық өңдеуге;
7. Жер пайдаланудың жоспарын жасауды, бойлық және көлденең профильдерді және басқа қажетті сызбаларды жасауға.
Геодезия пәні бойынша тәжірибе білім беру процессының оқу практикасы циклына жатады. Оқу тәжірибесі барысында геодезиялық жұмыстардың мынадай түрлері орындалады: геодезиялық аспаптарды тексеру және жұмыс орнында орнату: центрлеу, горизонтальдау; теодолиттік жүріс жүргізу, нивелирлеу, тахеометрлік түсіріс жасау; жер пайдалану бойынша өлшеу қателіктерінің шет мәнін анықтау; рұқсат етілген мәндерден өлшеу қателіктерін асып кеткен жағдайда қайта өлшеу жүргізіледі; нивелирлеу бойынша өлшеу қателіктерін тексеру; жергілікті жерде түсіру жұмысын жасау және сол жердің жоспарын жасау.
Защита практики
Практиканың мақсаты таңдаған мамандық саласында кәсіби білімді қалыптастыру, Бағдарламаның бағыттары мен арнайы пәндері бойынша алынған теориялық білімді бекіту, таңдаған мамандандырылған даярлық бағыты бойынша қажетті кәсіби құзыреттілікті меңгеру болып табылады. Өндірістік практикалық құзыреттілікті қалыптастыру үшін жағдай жасауға арналған.